Povratak prirodi svake godine organizuje kreativni letnji raspust za školarce. To je prilika da se oni koji su pohađali naš vrtić tokom leta zabave i podsete dobrih starih vrtićkih dana. Takođe, naša vrata su tokom leta otvorena i drugim kreativnim školarcima koji vole umetnost, nauku, prirodu i multikulturalne projekte. Ovog leta inspiraciju crpimo iz ostataka majanske civilizacije, i ostaćemo na poluostrvu Jukatan do kraja avgusta. Novina je to da ove godine kreativni letnji raspust možete provesti i u Povratku 2, na Voždovcu. Proteklih nekoliko dana smo imali sjajne majanske avanture, a najbolje tek dolazi.

Budući da ne želimo sami sebe da hvalimo, prenosimo vam u celosti utisak jedne desetogodišnje školarke, koja je u par dana shvatila sve ono na čemu mi insistiramo godinama unazad.

Pročitajte pažljivo:


„Najvažnije je da poveruješ da deca nisu nesposobna. Ne treba da ih tretiraš kao neke „male ljude“ kojima ne vredi objašnjavati. Sve što ti treba je dobra volja da sa njima nešto napraviš. Ne treba da rade male i veštačke stvari, već prave i u pravoj veličini, kako god one ispale. Treba da motivišeš sebe i decu da nešto uradite. Ako to ne uspe iz prvog pokušaja, pokušajte opet. Bez obzira što treba da im pružiš šansu kao nekom sebi ravnom, ne smeš da zaboraviš da su oni ipak deca. Moraš da budeš umeren u svemu. Deci često treba pomoć, što ne znači da oni to ne treba da rade. Ne treba ni da terate nekoga da radi ono što ne voli, ali treba da ga pogurate da radi nešto kreativno i maštovito. Na primer, niste pustili Zoe da ostane unutra, ali jeste da crta napolju, u dvorištu. Neka deca nisu htela da boje svoje siluete, pa ih je Filip maskirao šminkajući ih. Tako su i oni bili u temi iako nisu radili ono što i mi. Nikome nije teško da nešto uradi, iako je to potrebno samo jednom detetu.“
M.V, 10 godina

Pratite nas i budite deo Povratka prirodi. Deca su zakon!